Consumentenproduct geschikt voor massaproductie

Consumentenproduct geschikt voor massaproductie

Tricas Industrial Design & Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve, aantrekkelijke en haalbare producten. De zogeheten Next Generation Products.
In hun rol als ontwikkelaar van multidisciplinaire producten, werken zij vaak samen met externe specialisten waar Casper er al een aantal jaar een van is.

Samen met vakidioten

We spreken met Dennis Freië, oprichter en commercieel directeur van Tricas, en ons vaste contactpersoon. Hij vertelt: “We werken het liefst samen met freelance vakidioten – in de meest positieve zin van het woord – die ons kunnen ondersteunen op het gebied van elektronica- en softwareontwikkeling. Casper is zo iemand en daarom werken we al jaren nauw met hem samen. Hij is heel gedreven en heeft veel vakkennis. Daardoor kan hij ons veel werk uit handen nemen. Die meerwaarde gaat twee kanten op. Waar zijn expertise ophoudt, gaat die van ons team verder. Zo kunnen we samen bijzondere producten ontwikkelen voor onze klanten.”

Dat de vertrouwensband tussen Tricas en Pink Fluffy Unicorns BV groot is, blijkt wel uit het feit dat Casper ook zelf contact op kan nemen met de klanten indien dat nodig is.

“We komen bij Casper voor alle kennis die hij heeft, zijn persoonlijkheid en zijn motivatie. Met die combinatie zetten we hem graag in als lead engineer of als sparringpartner voor onze eigen medewerkers.”

Consumentenproduct geschikt voor massaproductie

Samen met Tricas werkt Casper vooral aan bijzondere vraagstukken voor producten die geschikt moeten zijn voor gebruik door consumenten en dus in massaproductie gemaakt moeten kunnen worden.

Het gaat hierbij om een hand-held product met een intern verwarmingselement dat tot 230°C verhit moet kunnen worden, zonder dat de consument dit voelt. Deze verwarming zorgt voor vrijlating van een specifiek ingrediënt, dat bij de verkeerde temperatuur schadelijke gevolgen kan hebben voor de gebruiker. Dit maakt het verwarmingselement niet alleen cruciaal voor het gebruik van het product – het vasthouden – maar ook voor het effect van het gebruik – schadelijk of niet.

Een ander belangrijk onderdeel van dit device is de batterij. De consument wil een zo lang mogelijke gebruiksduur in een zo licht mogelijk product. Daarbij moet ook de batterij geen last hebben van de verhitting die in het apparaat plaats vindt.

De belangrijkste vragen waarmee we de ontwikkeling hebben volbracht was dan ook: hoe zorgen we ervoor dat het apparaat én veilig is én goed werkt én niet schadelijk is voor de gezondheid?

“Bij de ontwikkeling van dit product hebben we met vraagstukken vanuit zowel het oogpunt van de klant als die van de consument te maken. De klant wil graag een product dat klaar is voor massaproductie. Het doel is om 1 miljoen stuks per maand te gaan produceren. Daarmee moet het dus ook een betaalbaar product zijn.
De consument vindt betaalbaar ook belangrijk, maar daarnaast moet het veilig en snel in gebruik zijn, moet het een lange batterijduur hebben en handzaam zijn.

Casper en onze ontwikkelaars moeten hierbij heel nauw samenwerken. Alleen dan kunnen we het beste van alle disciplines combineren en het gewenste resultaat leveren.”

Energy management, safety factors, thermomanagement en battery technology

Omdat er van veel verschillende, even belangrijke, technieken gebruik gemaakt moest worden is er veel tussentijds getest. Niet alleen op de werking van alle onderdelen apart en samen, maar vooral ook op single point of failure. Wat gebeurt er als er één onderdeel in het apparaat stuk gaat? Welk effect heeft dat op het gebruik en op de andere onderdelen? Op die manier wordt elk mogelijk ‘gevaar’ voor de consument op voorhand onderzocht en weggenomen.

“Omdat Casper ervaring heeft met dit soort complexe ontwerpen, hebben we hem bij dit project gevraagd. In de basis voor de ontwikkeling van de hardware, maar in praktijk blijkt dat er veel grijs gebied is dat niet bij een specifiek onderdeel van de ontwikkeling past. Ook dan kunnen we op Casper rekenen. Ondanks de enorme tijdsdruk, is hij altijd flexibel en springt hij bij waar en wanneer nodig. Hij pakt zijn verantwoordelijkheid en is – waar mogelijk – pro-actief in het aandragen van opties en oplossingen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn