Spring naar de hoofdinhoud
29 november 2022 Casper van Doorne

Kleurboeken actie Buurten met Boodschappen

We zetten ons graag in om de wereld een beetje meer Pink en Fluffy te maken.

Ieder jaar bedenken we een actie waarmee we geld inzamelen of mensen activeren om anderen te helpen. Dit jaar kozen we voor het traject Buurten met Boodschappen van Stichting Present Zwolle.

Leven in armoede is niet Pink en Fluffy. Dus daar gaan we wat aan doen! Samen met jullie.

We hebben Pink Fluffy Unicorns kleurboeken gemaakt en die kun jij nu kopen. Dan doen we er ook nog een setje potloden bij!

Iedere cent die jij hiervoor betaalt gaat rechtstreeks naar een gezin dat in armoede leeft.
Dit doen we in samenwerking met Stichting Present Zwolle via het traject Buurten met Boodschappen.

Buurten met Boodschappen

In Zwolle kennen we maar liefst 6.100 (!!) huishoudens die in armoede leven. Stichting Present Zwolle heeft het traject Buurten met Boodschappen ontwikkeld om deze mensen te kunnen helpen.

Met het geld dat we inzamelen worden aanvullende boodschappen gekocht en blijft het weekbudget van het huishouden intact. De vrijwilligers van Buurten met Boodschappen doen de boodschappen samen met de persoon voor wie ze bedoeld zijn.

Zo krijgt het huishouden precies de dingen die ze echt nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan luiers, wasmiddel of eens iets lekkers voor bij de koffie. Producten die normaal gesproken een flink gat uit het weekbudget slaan, maar wel nodig zijn.

Met het geld dat ze besparen kunnen zij dan bijvoorbeeld een goede winterjas, schoenen of een verjaardagstaart kopen. Maar ook om iets leuks te doen met of voor de kinderen, voor een bezoek aan de kapper of om zelf naar een verjaardag te gaan mét een cadeautje. Hele waardevolle dingen waar anders geen geld voor is.

Zoveel mogelijk geld inzamelen

Om één huishouden een jaar lang te kunnen helpen met extra boodschappen, hebben we minimaal € 720,- nodig. Maar we gaan natuurlijk voor meer!

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen hebben we een minimumbedrag vastgesteld van € 15,- per kleurboek met potloodjes. Maar voel je vooral vrij om zelf te bepalen wat je wilt betalen.

Op = op

We hebben 100 kleurboeken beschikbaar. Ons doel is dan ook niet om zoveel mogelijk kleurboeken te verkopen. We willen met deze oplage zoveel mogelijk geld ophalen voor dit geweldige doel!

Grote oplages bestellen voor het hele team zit er dus niet in. Maar het zou fantastisch zijn als je 1 kleurboek bestelt om te verloten binnen jouw team en vervolgens een mooi bedrag doneert. Je kunt natuurlijk ook een vrijblijvende schenking doen.

Nogmaals… iedere cent gaat naar de boodschappen! Er blijft niets achter bij ons, de organisatie of andere overhead zaken.

Ja! Ik wil kleurboeken kopen!

Bestel direct

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe Buurten met Boodschappen in zijn werk gaat? Kijk dan de video waarin Remon vertelt over hoe het is om op deze manier hulp te ontvangen van Arteunis.

Remon raakt na een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt en komt in de bijstand terecht. Zijn twee jongste dochters wonen bij hem. Als alleenstaande vader heeft hij er heel veel moeite mee om rond te komen en voor zijn kinderen te zorgen. Zijn oudste dochter woont niet meer thuis en probeert haar vader zo veel mogelijk te helpen.

Remon vertelt: “Je zit in een overlevingsmodus. Je hebt geen geld en kunt ook niets anders. Er zijn dagen dat ik gewoon niets eet.”

Naast de hulp van de Voedselbank, krijgt Remon sinds een jaar hulp en steun van Arteunis, een van de vrijwilligers die via Stichting Present Zwolle aan een gezin is gekoppeld.
Remon: “De eerste paar keer was heel onwennig en onrealistisch. Maar naarmate je elkaar beter leert kennen, zet je je daar overheen. Hij is ook een heel leuke vent. Heel open en sociaal.”

Samen maken ze er iedere keer een speciaal uitje van. Het samen boodschappen doen is gezellig en de twee vertellen elkaar veel. “Je maakt toch hele bijzondere dingen samen mee. Dat schept wel een band.”

Op de website van Stichting Present Zwolle kun je meer lezen over wat zij precies doen en hoe ze te werk gaan.

Deel dit artikel