Onze Pink Fluffy Unicorns

Pink Fluffy Unicorns bestaat natuurlijk niet alleen uit Casper van Doorne. Ons team bestaat uit mensen met vuur in hun hart en magie in hun vingers. Met allemaal een eigen specialiteit, maken we samen de mooiste dingen voor onze klanten. 

We stellen ons graag aan u voor. 

Casper van Doorne
Electronics Expert & Chief Technical Unicorn 

Casper is gefascineerd door elektronica en technologie en is zeker geen doorsnee techneut. Hij heeft in zijn professionele carrière uitgebreide ervaring opgedaan met veel verschillende aspecten van elektronicaontwikkeling en  -productie, met projectmanagement én met wat dit allemaal voor een bedrijf betekent.

“Laat mij uw elektronica zien, en ik vertel u wat voor bedrijf u bent” – is niet voor niks een bekende en typerende uitspraak van onze Opper Unicorn.

Een combinatie van een Creativo en een Werkpaard, dat is zoals Casper zichzelf ziet. Hij weet ideeën van zijn klanten perfect om te zetten naar iets wat werkt en tastbaar is en heeft daarbij oog voor elk detail. Alles wat uit zijn handen komt, werkt hij tot in de puntjes af. Hij gaat daarbij net zo lang door tot het aan alle kanten goed is.

Casper droomt van een mini imperium waarin hij zijn teamleden, leveranciers en klanten gelukkig kan maken. Hij wil een mooi bedrijf optuigen waar mensen werken die doen waar ze gelukkig van worden en waar ze goed in zijn. Een bedrijf waar leveranciers enthousiast mee samenwerken. Waar klanten blij worden gemaakt met elektronica, die zelfs nog beter is dan ze vooraf gehoopt hadden. Met Pink Fluffy Unicorns BV en het team van specialisten dat hij daarin verzamelt, is de eerste stap van zijn mini imperium een feit.

“En als we ooit de kans krijgen om iets te kunnen betekenen voor de wereld, dan gaan we dat zeker doen!”, aldus Casper.C

Kikki Scheffers
Business Manager

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!”  Wie met Kikki werkt, herkent deze bekende quote van Pippi Langkous al snel in haar manier van werken. 

Kikki zorgt binnen Pink Fluffy Unicorns BV voor alles dat níet met elektronica zelf te maken heeft. Dat laat ze (voorlopig nog) met alle liefde over aan de andere Unicorns. Ze pakt aan wat ze kan en dat is dus eigenlijk zo goed als alles. En wat ze aanpakt, doet ze goed. Zoals het een echte Pink Fluffy Unicorn betaamt, gaat ze er volledig voor, mét oog voor elk detail!

En heeft ze de kennis zelf niet in huis, dan weet ze, dankzij haar uitgebreide netwerk deze kennis altijd aan boord te halen.

De marketing en communicatie over de elektronica die door de Unicorns ontworpen en geproduceerd wordt, is één van de vele dingen waar Kikki zich graag helemaal in vastbijt. Haar takenpakket is breed en Casper hoeft zich niet langer bezig te houden met allerlei zaken waar hij niet goed in is of waar zijn hart niet ligt.

Kikki kan lezen en schrijven met onze Opper Unicorn en zorgt ervoor dat hij vooral kan doen waar hij écht goed in is: het ontwikkelen van en adviseren over elektronica.

“Ik krijg bij Pink Fluffy Unicorns BV de kans om me nog verder te ontwikkelen. Op gebieden waar ik al ervaring mee heb, maar zeker ook om nieuwe dingen te leren en op te pakken. Mijn Pippi Langkous instelling wordt ten volste benut en daar geniet ik elke dag van!”

Sander Wind
Electrical Engineer

Nuchter, gedreven, leergierig en nauwkeurig. Dat zijn de woorden waarmee we Sander zouden omschrijven als dat kort en bondig moest. Want dat er meer in hem zit dan deze vier woorden, hadden we al snel door.

In zijn jonge carrière heeft Sander vooral voor bedrijven gewerkt die eigen producten ontwikkelden. Om nu voor Pink Fluffy Unicorns te gaan werken, waar dit niet het geval is, was voor hem een hele bewuste keuze.
Hij vindt het mooi om voor een bedrijf te werken dat elektronica ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor verschillende soorten klanten. Hij hoopt zo meer inzicht te krijgen in hoe de markt werkt en veel bredere kennis en ervaring op te doen.

Voordat hij onze vacature tegenkwam, overwoog Sander om detacheringswerk te gaan doen. “Maar dan ben je geen onderdeel van het ontwikkelteam en hier wel. Hier heb ik het beste van beiden: met een vast team aan verschillende producten werken voor meerdere bedrijven. Dan kom je veel tegen en dat is enorm interessant.” Daar komt bij dat hij enorm veel vrijheid voelt om zichzelf te zijn en zich verder te ontwikkelen. “Dat biedt veel mogelijkheden en dat wilde ik graag.

Sander vindt het leuk om te zien hoe mensen vraagstukken aanpakken en dat het altijd weer anders opgelost wordt. “Dat zie je ook in de combinatie van elektronica en mechanica. Als alles goed op elkaar afgestemd is en het als product mooi samenwerkt, dat is waar ik blij van word.

De inhoudelijke gesprekken met Casper gecombineerd met het hightech niveau van de werkzaamheden, gaven voor Sander de doorslag om een Unicorn te willen zijn. “Hier loopt wel echt een expert rond, en dat was wat ik zocht, senioriteit!” De lat ligt daarom ook hoog, beseft Sander. “De berg is hoog en nieuw, maar niet te steil. Ik heb nog een hoop te leren en het gaat even duren, maar ik kom er wel.”

Daar zijn we heilig van overtuigd!

Daniel Campora
Software Engineer

Daniel is een software engineer in hart en nieren. Hij doet dit werk al sinds hij 12 jaar geleden afstudeerde aan de Technische Universiteit in Venezuela. Vanuit Venezuela is hij naar Spanje vertrokken, waar hij vijf jaar heeft gewoond. Zijn volgende bestemming was Nederland.

Software enginering is niet het enige dat Daniel heeft gedaan. Zo is hij CTO geweest van een bedrijf dat programma’s ontwikkelde voor het programmeren van IoT producten met Python. Na een paar jaar mee te hebben gebouwd aan dit dynamische bedrijf, kwam Daniel erachter dat zijn hart ergens anders ligt.

“Developing embedded software is where I thrive!”, aldus Daniel. En zo is zijn freelancecarrière begonnen. Bij Tricas leerde hij Casper kennen. Die samenwerking verliep zo goed, dat Daniel vanaf dat moment lid van ons vaste team van Unicorns is geworden.

“I like the perfectionistic attitude. At Pink Fluffy Unicorns BV, we are always striving to achieve the highest quality and results possible. I love to do my part in that process. I have learned a lot from Casper and hope to get the chance to teach him more about software engineering.”

Daniel zou graag nog eens een eigen Version Control System voor Hardware Development ontwikkelen en implementeren. In de tussentijd houdt hij zich met alle liefde bezig met alle gave projecten die we voor onze klanten mogen doen.

Marcel Coolen
E-layouter

“Altijd anders, dynamisch en soms frustrerend, maar vooral superleuk!”, is het antwoord dat je krijgt als je aan Marcel vraagt hoe het is om een Pink Fluffy Unicorn te zijn.

Marcel heeft als E-layouter een belangrijke functie in ons team. Zodra Casper en Daniel klaar zijn met de schema’s voor de hard- en software die ontwikkeld moet worden, is Marcel aan zet.

Hij zorgt ervoor dat de fysieke indeling van de printplaten zo logisch, optimaal en perfect mogelijk opgebouwd wordt. Als rasechte techneut met ruim 20 jaar ervaring, kun je hem niet blijer maken dan met dit werk.

Marcel en Casper leerden elkaar al vroeg in hun loopbaan kennen bij  ITEC, toen een afdeling van Philips Semiconductors, tegenwoordig een onderdeel van Nexperia. In de afgelopen jaren, kwamen ze elkaar weleens tegen, maar de vonk sloeg pas echt over bij Pink Fluffy Unicorns. Hier was het snel duidelijk; Marcel ís een Pink Fluffy Unicorn!

“Het verschil met andere opdrachten is dat er bij Pink Fluffy Unicorns veel hogere eisen worden gesteld aan het werk. De werkwijze is heel visueel ingericht. Alles moet perfect zijn en de standaard ligt veel hoger dan ‘normaal’.”

“Deze manier van werken kost in eerste instantie misschien wat meer tijd, maar zorgt er ook voor dat de slagingskans veel groter is. Op lange termijn scheelt dat heel veel tijd en dus geld.”

 

Hein Wielink
Hardware Engineer

De voorliefde voor engineering zat er bij Hein al vroeg in. Als kind haalde hij alle elektronica al uit elkaar. Én, zette hij het daarna weer zorgvuldig in elkaar. Hij ging door tot er geen schroefje meer over was.

Hein heeft dan ook bewust gekozen voor de opleiding elektrotechniek. Na het afronden van zijn HBO-studie in 2011, heeft hij bij verschillende bedrijven gewerkt. Zo heeft hij beveiligingssystemen ontwikkeld en verbeterd voor het detecteren van kledingtags. Ook werkte hij aan een domotica systeem voor luxe jachten, waarmee alle apparatuur bediend en op afstand uitgelezen kan worden. Maar natuurlijk ook de ontwikkeling van passende elektronica voor custom vragen. Dit waren projecten die door hem van a tot z uitgevoerd zijn, van de hardware tot en met de software. En nu als freelancer kan hij zijn liefde voor embedded systemen inzetten voor nieuwe uitdagingen. Met zijn brede ervaring en inzetbaarheid is hij een absolute aanwinst in ons team.

Hij heeft een langgekoesterde wens om een eigen bedrijf te beginnen en zo eigen ideeën op de markt te brengen. Toen Hein en Casper elkaar leerde kennen, was er direct een klik. “Pink Fluffy Unicorns levert kunstwerken op in plaats van standaard elektronica. Het perfectionisme van Casper past goed bij me”, vertelt hij enthousiast.

Hein is, zoals het een Unicorn betaamt, een nauwkeurige doorzetter met een kritische blik. Hij staat overal voor open en voelt zich als een vis in het water bij de creativiteit en de positiviteit van Pink Fluffy Unicorns. “Daarin zijn ze duidelijk anders dan anders. Het zorgde ervoor dat ik gelijk enthousiast werd.”

Odie
Chief Canine Unicorn

Wie persoonlijk kennis maakt met Casper, maakt automatisch ook kennis met Odie. Ze is de enige Pink Fluffy Unicorn die het grootste deel van de tijd kwispelend doorbrengt.

Odie is een Welsh corgi Pembroke, een ras dat niet bang is om op te vallen. Daarnaast houden corgi’s van spelen, nieuwe dingen ontdekken en van fysieke en mentale uitdagingen. De perfecte match met onze Opper Unicorn Casper dus. Én met de rest van het team.

Odie volgt Casper overal waar hij gaat en staat en zorgt ervoor dat alle Unicorns hun portie dagelijkse beweging krijgen. Ze is namelijk gek op een lekkere wandeling en houdt er ook van om in de pauze een balletje met ze te trappen.

Ze is een bron van creativiteit en gezelligheid. Geeft afleiding wanneer nodig en inspiratie wanneer je dat het minst verwacht. Ze geeft glitter aan alles wat we doen.

Odie is een echte Pink Fluffy Unicorn, onze pot goud aan het einde van de regenboog!

PFU_pooltafel_V2

Sometimes you just need a Unicorn...

to get the job done