Onze Pink Fluffy Unicorns

Pink Fluffy Unicorns bestaat natuurlijk niet alleen uit Casper van Doorne. Ons team bestaat uit mensen met vuur in hun hart en magie in hun vingers. Met allemaal een eigen specialiteit, maken we samen de mooiste dingen voor onze klanten. 

We stellen ons graag aan u voor. 

Casper van Doorne
Elektronica Expert en Opper Unicorn 

Casper is gefascineerd door elektronica en technologie en is zeker geen doorsnee techneut. Hij heeft in zijn professionele carrière uitgebreide ervaring opgedaan met veel verschillende aspecten van elektronicaontwikkeling en          -productie, met projectmanagement én met wat dit allemaal voor een bedrijf betekent.

“Laat mij uw elektronica zien, en ik vertel u wat voor bedrijf u bent” – is niet voor niks een bekende en typerende uitspraak van onze Opper Unicorn.

Een combinatie van een Creativo en een Werkpaard, dat is zoals Casper zichzelf ziet. Hij weet ideeën van zijn klanten perfect om te zetten naar iets wat werkt en tastbaar is en heeft daarbij oog voor elk detail. Alles wat uit zijn handen komt, werkt hij tot in de puntjes af. Hij gaat daarbij net zo lang door tot het aan alle kanten goed is.

Casper droomt van een mini imperium waarin hij zijn teamleden, leveranciers en klanten gelukkig kan maken. Hij wil een mooi bedrijf optuigen waar mensen werken die doen waar ze gelukkig van worden en waar ze goed in zijn. Een bedrijf waar leveranciers enthousiast mee samenwerken. Waar klanten blij worden gemaakt met elektronica, die zelfs nog beter is dan ze vooraf gehoopt hadden. Met Pink Fluffy Unicorns BV en het team van specialisten dat hij daarin verzamelt, is de eerste stap van zijn mini imperium een feit.

“En als we ooit de kans krijgen om iets te kunnen betekenen voor de wereld, dan gaan we dat zeker doen!”, aldus Casper.

Kikki Scheffers
Business Manager

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!”  Wie met Kikki werkt, herkent deze bekende quote van Pippi Langkous al snel in haar manier van werken. 

Kikki zorgt binnen Pink Fluffy Unicorns BV voor alles dat níet met elektronica zelf te maken heeft. Dat laat ze (voorlopig nog) met alle liefde over aan de andere Unicorns. Ze pakt aan wat ze kan en dat is dus eigenlijk zo goed als alles. En wat ze aanpakt, doet ze goed. Zoals het een echte Pink Fluffy Unicorn betaamt, gaat ze er volledig voor, mét oog voor elk detail!

En heeft ze de kennis zelf niet in huis, dan weet ze, dankzij haar uitgebreide netwerk deze kennis altijd aan boord te halen.

De marketing en communicatie over de elektronica die door de Unicorns ontworpen en geproduceerd wordt, is één van de vele dingen waar Kikki zich graag helemaal in vastbijt. Haar takenpakket is breed en Casper hoeft zich niet langer bezig te houden met allerlei zaken waar hij niet goed in is of waar zijn hart niet ligt.

Kikki kan lezen en schrijven met onze Opper Unicorn en zorgt ervoor dat hij vooral kan doen waar hij écht goed in is: het ontwikkelen van en adviseren over elektronica.

“Ik krijg bij Pink Fluffy Unicorns BV de kans om me nog verder te ontwikkelen. Op gebieden waar ik al ervaring mee heb, maar zeker ook om nieuwe dingen te leren en op te pakken. Mijn Pippi Langkous instelling wordt ten volste benut en daar geniet ik elke dag van!”

Daniel Campora
Software Engineer

Daniel is een software engineer in hart en nieren. Hij doet dit werk al sinds hij 12 jaar geleden afstudeerde aan de Technische Universiteit in Venezuela. Vanuit Venezuela is hij naar Spanje vertrokken, waar hij vijf jaar heeft gewoond. Zijn volgende bestemming was Nederland.

Software enginering is niet het enige dat Daniel heeft gedaan. Zo is hij CTO geweest van een bedrijf dat programma’s ontwikkelde voor het programmeren van IoT producten met Python. Na een paar jaar mee te hebben gebouwd aan dit dynamische bedrijf, kwam Daniel erachter dat zijn hart ergens anders ligt.

“Developing embedded software is where I thrive!”, aldus Daniel. En zo is zijn freelancecarrière begonnen. Bij Tricas leerde hij Casper kennen. Die samenwerking verliep zo goed, dat Daniel vanaf dat moment lid van ons vaste team van Unicorns is geworden.

“I like the perfectionistic attitude. At Pink Fluffy Unicorns BV, we are always striving to achieve the highest quality and results possible. I love to do my part in that process. I have learned a lot from Casper and hope to get the chance to teach him more about software engineering.”

Daniel zou graag nog eens een eigen Version Control System voor Hardware Development ontwikkelen en implementeren. In de tussentijd houdt hij zich met alle liefde bezig met alle gave projecten die we voor onze klanten mogen doen.

Marcel Coolen
E-layouter

“Altijd anders, dynamisch en soms frustrerend, maar vooral superleuk!”, is het antwoord dat je krijgt als je aan Marcel vraagt hoe het is om een Pink Fluffy Unicorn te zijn.

Marcel heeft als E-layouter een belangrijke functie in ons team. Zodra Casper en Daniel klaar zijn met de schema’s voor de hard- en software die ontwikkeld moet worden, is Marcel aan zet.

Hij zorgt ervoor dat de fysieke indeling van de printplaten zo logisch, optimaal en perfect mogelijk opgebouwd wordt. Als rasechte techneut met ruim 20 jaar ervaring, kun je hem niet blijer maken dan met dit werk.

Marcel en Casper leerden elkaar al vroeg in hun loopbaan kennen bij  ITEC, toen een afdeling van Philips Semiconductors, tegenwoordig een onderdeel van Nexperia. In de afgelopen jaren, kwamen ze elkaar weleens tegen, maar de vonk sloeg pas echt over bij Pink Fluffy Unicorns. Hier was het snel duidelijk; Marcel ís een Pink Fluffy Unicorn!

“Het verschil met andere opdrachten is dat er bij Pink Fluffy Unicorns veel hogere eisen worden gesteld aan het werk. De werkwijze is heel visueel ingericht. Alles moet perfect zijn en de standaard ligt veel hoger dan ‘normaal’.”

“Deze manier van werken kost in eerste instantie misschien wat meer tijd, maar zorgt er ook voor dat de slagingskans veel groter is. Op lange termijn scheelt dat heel veel tijd en dus geld.”