Spring naar de hoofdinhoud

Roy Valkema

Electronics Engineer

“Mijn brein aan het werk zetten in een omgeving waar het echt om de techniek draait!”, is het antwoord als we Roy vragen wat hij het allerliefste doet.

“En graag in een gezellig team.”
Komt dat even mooi uit! Dan zit hij bij ons op de juiste plek.

Maar eerst even wat terug in de tijd…
Na zijn afstuderen aan de opleiding Elektrotechniek aan de NHL Stenden in Leeuwarden, is Roy direct aan het werk gegaan. Bij Spanninga werd hij verantwoordelijk voor prototyping en (massa-) productiebegeleiding van e-bike verlichting.

Na 7 jaar aan deze producten te hebben gewerkt, vond Roy het tijd voor wat anders. Met zijn wensenlijstje in gedachten had hij verschillende sollicitatiegesprekken voordat hij bij ons kwam.

“Ik ben heel bij dat ik hier aan de slag kon. Bij Pink Fluffy Unicorns krijg ik de kans om na te denken over techniek in verschillende vormen en producten. Ik zie mezelf hier nog decennia doorbrengen!”, vertelt Roy stralend. “Het is heerlijk om kennis te kunnen vergaren. Om te ‘sponzen’ zoals ik dat noem.”

Leren, leren, leren. Dat is het grootste doel voor Roy op dit punt in zijn carrière. En dat hebben we gemerkt! De uitdagingen die we hem bieden, pakt hij met beide handen aan. Zijn gedrevenheid en gevoel voor het vak zorgen ervoor dat hij in korte tijd al heel veel heeft geleerd. Vanaf dag twee is hij inzetbaar op projecten voor klanten en werkt hij volgens onze huisstijl. Fantastisch!

“Ik leer graag van Casper. Hij is een fijn persoon om hulp aan te kunnen vragen. En ook met Sander werk ik heel goed samen. In de toekomst zou ik nog eens willen werken aan echte high speed elektronica. Bijvoorbeeld aan processorborden met pijlsnelle verbindingen. Die hebben een hele specifieke lay-out nodig. Naar zo’n project toe werken zou echt heel gaaf zijn!”

Als Roy niet aan het werk is, speelt hij basgitaar bij zijn metalcore band Buoyant. Of hij is aan het fietsen of klimmen. In de donkere maanden zijn lezen en gamen favoriete bezigheden. “En anders ben ik YouTube filmpjes aan het kijken over elektronica. Ik ben gewoon gek op informatie verzamelen. Weetjes, essays, ook leuk. Kom maar op!”