Spring naar de hoofdinhoud

Artikelen

Tussen de bedrijven door, schrijven onze Unicorns regelmatig artikelen over elektronica en aanverwante zaken. We hebben ze hier allemaal voor je verzameld.

Proof of concept… Wat is dat eigenlijk?

Oké, stel: je hebt een fantastisch idee. Echt life changing!

Je gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er echt nog niemand anders is geweest die jouw idee al eerder heeft gehad. Er zijn geen vergelijkbare producten of patenten te vinden. Wauw! Dit moet je even laten bezinken…
En nu?

De eerste stap is het laten ontwikkelen van een Proof of Concept. We leggen je graag uit wat dat is en wat je hierbij van ons kunt verwachten.

2 februari 2023 Lees meer

Kleurboeken actie Buurten met Boodschappen

Leven in armoede is niet Pink en Fluffy. Dus daar gaan we wat aan doen! Samen met jullie.

We hebben Pink Fluffy Unicorns kleurboeken gemaakt en die kun jij nu kopen. Dan doen we er ook nog een setje potloden bij!

Iedere cent die jij hiervoor betaalt gaat rechtstreeks naar een gezin dat in armoede leeft.
Dit doen we in samenwerking met het project Buurten met Boodschappen van Stichting Present Zwolle.

29 november 2022 Lees meer

Pink Fluffy Unicorns en het plakbandavontuur

“Hi, met Casper.”
“Ja hoi. Kun je me helpen?”
De wanhoop van de beller kwam luid en duidelijk over.
“We komen niet door de ESD test.”

Kak.
Casper wist direct waar het over ging en was weer helemaal wakker.

5 juli 2022 Lees meer

Waarom onze klanten nog steeds produceren

Het zijn bijzondere tijden in elektronica-land, zoveel is duidelijk.
De levertijden van componenten lopen nog steeds op: soms moet er zelfs tot maart 2023 (!) gewacht worden om verder te kunnen produceren. Hoe het zo heeft kunnen komen en waarom het gaat zoals het gaat, kunnen wij u ook niet exact uitleggen. We kunnen wel vertellen dat het grootste gedeelte van onze klanten nog steeds kan produceren. Nu én volgend jaar.

Unicorn Magic? Ja natuurlijk! 😉

7 december 2021 Lees meer

Over Eieren & Elektronica-ontwikkeling

Er valt een pijnlijke stilte in de vergaderruimte. Mijn klant kijkt mij aan met ogen als schoteltjes zo groot. Hij opent zijn mond om iets te zeggen, maar sluit hem weer. Hij is stomverbaasd, ik zie zijn onvermogen om adequaat te reageren op de vraag die ik hem zojuist stelde. Dus ik vraag of iemand anders dan misschien weet hoe lang een kip er over doet om een ei uit te broeden.

3 november 2021 Lees meer

SMPS (Switched Mode Power Supply) – deel 4

De PCB-lay-out is de sleutel tot een goed SMPS-ontwerp. Het bepaalt de nauwkeurigheid, stabiliteit en EMC-prestaties van de SMPS. De grootste uitdaging is om de snelst veranderende stromen zo te laten lopen dat er minimale lussen zijn, wat resulteert in minimale emissies. Maar waar lopen deze stromen?

25 oktober 2021 Lees meer

Wanneer plezier en succes hand in hand gaan

Bij Pink Fluffy Unicorns zijn we helemaal gek van elektronica-ontwikkeling. Het zit in ons bloed. We denken er aan als we douchen, of als we een stukje wandelen. En toch staat elektronica niet centraal in wat we maken of waar we warm voor lopen. Elektronica moet iets betekenen, maar geen doel op zich of een “oh ja, dat moet er ook nog in” ding zijn.

16 juni 2021 Lees meer

SMPS (Switched Mode Power Supply) – deel 3

Voorbeeld SMPS Schema

10 juni 2021 Lees meer

SMPS (Switched Mode Power Supply) – deel 2

De belangrijkste componenten dimensioneren.

14 april 2021 Lees meer

SMPS (Switched Mode Power Supply) – deel 1

Het ontwerpen van SMPS (Switched Mode Power Supply, ofwel schakelende voedingen) wordt steeds minder gebruikelijk nu modules met geïntegreerde spoelen steeds beter en kleiner worden. Wie zijn eigen SMPS-ontwerpen maakt, moet rekening houden met kosten, ruimte en EMC. In deze korte reeks artikelen willen we je enkele richtlijnen geven over verschillende aspecten van buck, boost en buck/boost SMPS-ontwerpen, zodat je er zonder problemen een kunt kiezen, ontwikkelen en integreren in je ontwerpen.

19 november 2020 Lees meer