Spring naar de hoofdinhoud
7 december 2021 Casper van Doorne

Waarom onze klanten nog steeds produceren

Het zijn bijzondere tijden in elektronica-land, zoveel is duidelijk.
De levertijden van componenten lopen nog steeds op: soms moet er zelfs tot maart 2023 (!) gewacht worden om verder te kunnen produceren. Alleen maar omdat er 1 component of zelfs een onderdeel van een component niet eerder leverbaar is.

Ja precies: onderdelen van onderdelen die niet leverbaar zijn. Het moet toch niet gekker worden. Hoe het zo heeft kunnen komen en waarom het gaat zoals het gaat, kunnen wij ook niet exact uitleggen. We kunnen wel vertellen dat het grootste gedeelte van onze klanten nog steeds kan produceren. Nu én volgend jaar.

Unicorn Magic? Ja natuurlijk! 😉
Maar ook gezond verstand, goede samenwerkingen en een vooruitziende blik.

Totaalpakket: van full disclosure…

Veel van onze klanten maken gebruik van ons totaalpakket. Dat betekent dat we niet alleen de elektronica ontwikkelen, maar ook de strategische inkoop organiseren. We regelen zelfs de productie van de (protoserie) PCBA’s. Uit naam van onze klant, met onze ervaring en expertise als toegevoegde waarde.

Door de hechte samenwerking met onze klanten hebben we een duidelijk beeld van hun ontwikkelings- en verkoopdoelen. Daardoor kunnen we de juiste elektronicakeuzes voor ze maken. Direct vanaf het begin. Dit kan alleen als er onderling heel open gecommuniceerd wordt. Full disclosure zogezegd. Van beide kanten natuurlijk.

…naar het behalen van bedrijfsdoelen

Hoe meer wij dus weten over onze klanten, hoe beter wij ervoor kunnen zorgen dat de elektronica bijdraagt aan het behalen van deze doelen. Wij zien elektronica namelijk als middel om een doel te behalen en nooit als een doel op zich. Als jouw elektronica bedoeld is om bij te dragen aan de oplossing van een probleem of om de wereld op wat voor manier dan ook beter te maken, staan wij graag voor je klaar.

Een sterk netwerk voor wat extra glitter

Maar even terug naar het feit dat veel van onze klanten ook nu nog door kunnen produceren. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: “hoe dan?”. De exacte gang van zaken hierin houden we voor ons. Het geheim van de Unicorn zogezegd. Een tipje van de sluier oplichten, kan natuurlijk wel.

De eerdergenoemde vooruitziende blik is het begin van de sleutel tot succes. Doordat wij een sterk netwerk hebben op verschillende plekken in de wereld van elektronica, kunnen we ruim op tijd een inschatting doen van wat er komen gaat. En daar vervolgens op inspelen. Soms vraagt dat een extra uitgave van onze klanten waar ze op dat moment niet op hadden gerekend. Wanneer we vertellen dat we voorzien dat dit de enige manier is om over een jaar nog in productie te kunnen zijn, is dat al snel geen punt meer.

Niet alleen onze klanten hebben daarmee een betrouwbare partner, ook onze leveranciers weten waar ze aan toe zijn. En dat zorgt nou net voor dat extra beetje glitter in het geheel.

Of het nu gaat om compleet nieuwe ontwikkeltrajecten of om het redesign van een bestaand product, in alle gevallen krijg je de kans om van dit totaalpakket gebruik te maken. Hoe meer je ons betrekt in de bedrijfsstrategie, hoe meer we voor je kunnen betekenen.

Dat is dan ook wat Pink Fluffy Unicorns graag doen: meer doen dan alleen ontwikkelen. Wij willen samen met onze klanten plezier en succes beleven. Nu en in de toekomst.

Deel dit artikel