Spring naar de hoofdinhoud

Bas

Technical Unicorn (and Dr. Evil)

“De rode draad in mijn leven is dingen maken en dingen leren,” vertelt Bas als we vragen waar hij zijn bed voor uitkomt.

Van leraar Natuurkunde naar Technical Unicorn en Dr. Evil. Van dát verhaal willen we graag meer weten.

Bas: “Tot aan vorig schooljaar was ik leraar Natuurkunde. Ik ben destijds gepromoveerd op 3D printers en draag dus de titel Doctor. Als eerste Doctor bij Pink Fluffy Unicorns vond Casper het grappig om me Dr. Evil te noemen, naar de eenmanszaak die Casper ooit startte: Doofenschmirtz Evil incl. Ik vond dat ook grappig. Dus naast Technical Unicorn staat er ook Dr. Evil op mijn visitekaartje.”

Hoewel Bas school en onderwijs nog altijd leuk vindt, houdt hij ook van variatie. Hij had al langer zin in een andere uitdaging.

Hij vertelt verder: “De rode draad in mijn leven is dingen maken en dingen leren. En dat ‘maken’ kan echt van alles zijn. Van hardware tot computerspellen, van kleding tot meubels. Ook al ben ik in die twee laatste dingen niet per se goed, ik hou het vooral niet bij dingen die ik al kan. Dat wordt saai. De nieuwe uitdaging als Technical Unicorn past dus perfect bij me.”

Tot nu toe werkte Bas altijd in de publieke sector: wetenschap en onderwijs. Dat was niet zonder reden. Hij wil iets goeds doen voor de maatschappij. Geld verdienen boven alles daar had hij bezwaar tegen. Lange tijd paste het gedachtegoed van bedrijven daar dus niet bij. Totdat hij kennismaakte met Pink Fluffy Unicorns en Casper.

Bas: “Hier voelt dat anders. Zij werken niet alleen aan elektronica zodat de klant meer winst maakt, maar om echt dingen voor mensen te verbeteren.”

“Hoewel de overstap van leraar naar mijn huidige rol misschien een bijzondere lijkt, valt dat in werkelijkheid mee. Tijdens mijn opleiding Natuurkunde bestudeerde ik uitgebreid elektriciteit. Bovendien heb ik als hobby veel ervaring opgedaan met programmeren en elektronica. De gebruikte technieken bij Pink Fluffy Unicorns zijn ook allemaal gebaseerd op natuurkunde.”

Bij ons houdt Bas zich bezig met elektronica, software en problemen oplossen. Als een ware Sherlock Holmes zoekt en vindt hij bugs. Ook doet hij voorstellen om ze op te lossen. Met nieuwe dingen leren en variatie zit het dus wel goed.

En… er is nog iets anders waar het wel goed mee zit, vertelt hij.

“De bijzondere naam van het bedrijf, Pink Fluffy Unicorns, past perfect bij hoe het hier is. Je kan hier echt jezelf zijn. Of het nu gaat om je mening delen, je hond meenemen naar kantoor of je geaardheid. Een belangrijk onderdeel van mijn identiteit is dat ik polyamoureus ben. Zelf ben ik een groot voorstander van om mensen vrij te laten en niet te onderdrukken. Ik vind het fijn dat dat hier een breed gedeelde mening is.”