Spring naar de hoofdinhoud

Rick

Dino Unicorn

“Met Sinterklaas kreeg ik ooit een oude buizen TV om te slopen. Die pure vreugde van ontdekken en creëren, heeft mij nooit meer losgelaten,” vertelt Rick in al zijn enthousiasme.

Elektronica is zijn passie. Dat is voelbaar in iedere vezel van zijn verhaal. En hoe gaaf is het als je van je hobby je werk maakt?

Rick: “Van jongs af aan, houd ik me al met elektronica bezig. Ik heb dan ook nooit hoeven nadenken wat ik later wilde doen. De studie elektronica was de enige optie.

Vroeger had je geen voorbeelden, internet of datasheets. Alleen dikke databoeken. En TV keek ik niet, die haalde ik liever uit elkaar. Van dat knutselen en onderzoeken, leerde ik veel. Met die ervaring en een afgeronde studie op zak, ging ik aan de slag bij het eerste elektronicabedrijf waar ik voor werkte.”

Inmiddels zijn we zo’n 35 jaar verder. Als productontwikkelaar ontwierp Rick vaak zelf de elektronica en de embedded software. Die kennis komt bij Pink Fluffy Unicorns goed van pas.

Hij vertelt verder: “Mijn ervaring in productontwikkeling en mijn expertise in het schrijven van low-level software, was namelijk precies wat Casper zocht voor Pink Fluffy Unicorns. Toevallig was ik op zoek naar een andere baan en zo raakten we in gesprek. En inmiddels werk ik hier met veel plezier.”

Natuurlijk vroegen we hem ook wat Pink Fluffy Unicorns onderscheidend maakt? Rick: “Het is die unieke combinatie van een huiselijke sfeer en de ambitie om werk van het hoogste niveau te leveren. Ik hou van die gestructureerde manier hoe we met elkaar projecten aanpakken.

Doordat het een wat kleiner bedrijf is dan de bedrijven waar ik voorheen werkte, kunnen we snel schakelen. Je hoeft niet langs R&D afdelingen of meerdere mensen om iets gedaan te krijgen. Heerlijk!

Oh ja, en Casper? Die heeft volop energie om alles tot in detail uit te dokteren en op te lossen. Hij is een erg creatieve en gedreven elektronica man, waar ik nog veel van kan leren!”