Spring naar de hoofdinhoud
19 maart 2020 Casper van Doorne

Een sprintje trekken terwijl wandelen voldoende is

Wandelen, hardlopen of een sprintje trekken. We doen het allemaal voor onze klanten. We ontwikkelen producten in het tempo dat onze klant nodig heeft. Doen regelmatig een stapje meer of sneller, maar nooit minder of langzamer.

Die harde deadline vanwege de introductie van een product op de belangrijkste beurs van het jaar? We doen het, we snappen hoe belangrijk dit voor je is. We zeggen geen nee, maar trekken alles uit de kast en doen precies dat wat een ander niet voor mogelijk houdt.

En we leveren ook nog net dat beetje meer dan gevraagd. Want als we ja zeggen, dan is dat een volmondige ja: dan gaan we er helemaal voor.
Ook als het niet te doen lijkt. Ook als de printplaten voor het product in 3 weken klaar moeten zijn en iedereen weet dat dat eigenlijk niet haalbaar is.

Wij begrijpen elkaar

Ook jij wandelt, loopt hard of trekt het sprintje precies daar waar nodig. Dat is wat we nou eenmaal doen voor klanten toch? We begrijpen elkaar, elkaars business, de druk die bepaalde dingen met zich mee brengen.

En dus ook hoe frustrerend het voor je kan zijn als de deadline die jou opgelegd wordt, helemaal niet zo strak bleek te zijn. Dat het bijna onmogelijke, veel makkelijker had kunnen zijn en niet zoveel stress op had hoeven leveren als het deed. Dat de focus 100% op kwaliteit had kunnen liggen, zonder dit te hoeven delen met de druk van weinig tijd. Én dat het uiteindelijk ook goedkoper had gekund…

Je kan het allemaal, niks is onmogelijk, je sprint voor je klant als het nodig is. Maar wees eerlijk, als je ook had kunnen hardlopen of wandelen, dan had je dat sprintje wel uit je hoofd gelaten, toch?

Deel dit artikel