Spring naar de hoofdinhoud
6 juli 2021 Casper van Doorne

WeLLDesign – WTW Regelaar

Naast het engineeringswerk in – meestal – langdurige projecten zijn we ook inzetbaar voor kortere klussen met een simpel doel. Zo ook voor WeLLDesign. Ze zochten een partij die snel en vakkundig een ventilatorregelaar kon ontwikkelen. Van ontwerp tot een werkend product op het bureau in twee weken. “Lukt dat?” vroeg Arjan Oosterhuis. Tuurlijk!
Zo gezegd, zo gedaan.

Een ventilator voor ZaaK®

ZaaK® is een modulair tuinkantoor waarmee iedereen een eigen werkplek in de achtertuin kan hebben. Het tuinkantoor is in verschillende varianten leverbaar die allemaal even duurzaam zijn opgebouwd. Om zo energiezuinig mogelijk te zijn, is er gekozen voor een ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning. Een onmisbaar onderdeel hiervan is een ventilator die iedere minuut van richting verandert.

Er zijn vergelijkbare systemen verkrijgbaar welke hetzelfde kunnen als de ventilatorregelaar die we nu voor WeLLDesign hebben gemaakt. Echter konden deze producten niet in de huidige wandopbouw worden toegepast. Dus is er besloten om een eigen versie te ontwikkelen.

Geen geavanceerde klus, maar wel eentje met groot belang en vliegende haast. We kregen zoals gezegd twee weken om alle specificaties en de betreffende ventilatorregelaar in een passende en – vooral verkrijgbare – behuizing te engineeren.

Arjan vertelt: “Onze andere engineerspartij had op deze korte termijn geen tijd om dit onderdeel van het project af te maken. We moesten dus op zoek naar iemand die dit wel snel en goed voor ons kon regelen. Vanuit een samenwerking in 2017 kende ik Casper nog en besloot hem te bellen om te vragen of hij ons kon helpen. Vanwege de snelheid waarmee Pink Fluffy Unicorns het kon oppakken, besloten we opnieuw samen te gaan werken. En met succes.”

Een no-nonsense product dat doet wat het moet doen. Niets meer of minder dan dat. Maar wel een cruciaal element in het geheel. De ventilator zorgt er namelijk voor dat er constant schone lucht in ZaaK® aanwezig is. Een goed werkende regelaar is daarbij een vereiste.

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe ventilatorregelaar voorlopig geproduceerd kan worden, hielden we rekening met de beschikbaarheid van de gebruikte componenten. We hebben goed leverbare componenten gebruikt en gelijk een voorraad zeker gesteld tegen een scherpe prijs.

Arjan vervolgt: “Het was qua tijdsdruk bijna niet haalbaar. Zeker omdat er in die twee weken ook nog Hemelvaartsdag zat. Open communicatie tussen ons en Pink Fluffy Unicorns was dus belangrijk en ook dat ging erg goed. Voor een soortgelijke klus zou ik een samenwerking zeker aanbevelen.”

Daar zijn we erg trots op! Op het behaalde resultaat én op de plezierige samenwerking. Plezier en succes zijn hier goed samengegaan en dat is voor ons uiteindelijk het belangrijkste.

Deel dit artikel