Spring naar de hoofdinhoud

Sander Wind

Electronics Engineer

Nuchter, gedreven, leergierig en nauwkeurig. Dat zijn de woorden waarmee we Sander zouden omschrijven als dat kort en bondig moest. Want dat er meer in hem zit dan deze vier woorden, hadden we al snel door.

In zijn jonge carrière heeft Sander vooral voor bedrijven gewerkt die eigen producten ontwikkelden. Juist omdat wij dat niet doen, heeft Sander in 2021 voor ons gekozen als nieuwe werkgever.

Hij vindt het mooi om voor een bedrijf te werken dat elektronica ontwerpt, ontwikkelt en laat produceren voor verschillende soorten klanten. Hij krijgt zo meer inzicht in hoe de markt werkt en de gelegenheid om veel bredere kennis en ervaring op te doen.

Voordat hij onze vacature tegenkwam, overwoog Sander om detacheringswerk te gaan doen. “Maar dan ben je geen onderdeel van het ontwikkelteam en hier wel. Hier heb ik het beste van beiden: met een vast team aan verschillende producten werken voor meerdere bedrijven. Dan kom je veel tegen en dat is enorm interessant.” Daar komt bij dat hij veel vrijheid voelt om zichzelf te zijn en zich verder te ontwikkelen. “Dat biedt mogelijkheden en dat wilde ik graag.”

Sander vindt het leuk om te zien hoe mensen vraagstukken aanpakken en dat het altijd weer anders opgelost kan worden. “Dat zie je ook in de combinatie van elektronica en mechanica. Als alles goed op elkaar afgestemd is en het als product mooi samenwerkt, dat is waar ik blij van word.”

De inhoudelijke gesprekken met Casper gecombineerd met het hightech niveau van de werkzaamheden, gaven voor Sander de doorslag om een Pink Fluffy Unicorn te worden. “Hier loopt wel echt een expert rond, en dat was wat ik zocht, senioriteit!”